Test

Korte impressie: interactieve lezingen en masterclasses

Interessant Rini!

Meer weten over deze blog of eens sparren om te zien of Rini wat voor je kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter, dan neemt hij contact met je op. Liever contact via de e-mail? Laat dan je e-mailadres achter.

 Korte impressie: interactieve lezingen en masterclasses

Korte impressie: interactieve lezingen en masterclasses

“De sessies schudden de deelnemers wakker”

Rini Schreuder gooit zijn hengel uit en vist mensen één voor één uit hun comfortvijver. Door zijn persoonlijke touch en zijn unieke, ontwapenende aanpak is hij in staat op een niet bedreigende manier gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken. Heel inspirerend. Deelnemers aan de verschillende sessies worden aan het denken gezet over hun eigen en elkaars houding, gedrag, overtuigingskracht en zeggingskracht. Kortom, over elkaars communicatief optreden. Communicatie en contact zijn de meest wezenlijke elementen in de samenhang en (ver)binding binnen elke organisatie. Het vakgebied communicatieve performance focust daarop en zorgt voor een versterkt gevoel van samenzijn en samendoen.

De sessies zijn scherp, alert, interactief en schudden de deelnemers wakker. “Zwakke plekken” komen aan het licht, positieve eigenschappen worden geaccentueerd. Deelnemers wordt een (vergroot)spiegel voorgehouden. Maar ook zelf stelt hij zich kwetsbaar op. Dus niet als predikant, maar als gesprekspartner. Hij brengt zijn sessies op een aantrekkelijke en inzichtelijke manier, met veel cases en anekdotes. Als luisteraar word je compleet omvergeblazen en gaat er een wereld voor je open. De wereld van communicatieve performance.

Naast zijn loopbaan in het bedrijfsleven heeft hij een uitgebreide ervaring in de theaterwereld. Dat leert dat de deelnemers aan zijn sessies, onder meer, zichzelf verbaal en non-verbaal leren accentueren. Een werkwijze die hij met veel succes en response in zijn sessie heeft geïntroduceerd. De combinatie van zijn kennis over communicatieve performance en de theatrale aankleding van zijn verhaal zorgen ervoor dat deelnemers volledig geboeid luisteren en participeren.

Het resultaat is fantastisch. Zijn lezingen, masterclasses over communicatieve performance zetten mensen, met name door de manier waarop deze worden gegeven, in beweging, stemmen tot nadenken, zorgen voor bewustwording en … voor excellent(er) communiceren en dus functioneren. Voor leidinggevenden, die hun contact met het bedrijf of organisatie optimaliseren. En voor medewerkers, die sterker, zelfstandiger en zelfbewuster functioneren. Life is a contact sport: het leven is echte connectie en geen internet-connectie. In de favoriete taal van Schreuder: la vie, c’est un sport de contact. In welke taal ook: wie daar geen aandacht aan besteedt, die trekt aan het kortste eind.

Reviews lezen