Test

Masterclass: opzet en aanpak

Tijdens de sessies zijn de deelnemers veel zelf aan het werk. Zij zijn zelf het uitgangspunt bij het verrijken van hun stijlrepertoire. Door op elkaar te reflecteren, wordt professionele communicatie geoefend. Let wel, echte verandering komt alleen tot stand als mensen openstaan voor feedback en ervaren hoe het is om op een andere manier te werken. De rode draad in alle sessies is (hoe) feedback geven en ontvangen.

Masterclass: opzet en aanpak

Persoonlijke effectiviteit 

Tijdens de sessies wordt aandacht gegeven aan verschillende vormen van presentatievaardigheden en -stijlen; sturingsmechanismen (interventie-/vraagtechnieken en het effect daarvan). Er wordt gewerkt aan persoonlijke effectiviteit en ook wordt er ingezoomd op overtuigingskracht en zeggingskracht. De communicatietraining is er specifiek op gericht om de noodzakelijke persoonlijke en communicatieve kwaliteiten te ontwikkelen. Tijdens de trainingen wordt daartoe het inzicht en de handvatten gegeven. Met name ook aan de hand van oefensituaties en casuïstiek.

Neem contact op

Volledig op maat

Voorafgaand aan elke sessie houd ik een intakegesprek met opdrachtgevers. Zo kunnen wij doelen, gevoeligheden en omstandigheden in kaart brengen. Dat stelt mij in staat sessies op maat aan te bieden. Zie hieronder een keuze die kunt maken uit de volgende thema’s. Vaak ook geïntegreerd aangeboden.

Persoonlijke en presentatieperformance

In deze training leert u meer over verbale en non-verbale overtuigingskracht en hoe u dit effectvol kunt inzetten in de dagelijkse praktijk.

Vergader- en onderhandelperformance

Effectiever vergaderen met als doel om datgene te bewerkstelligen dat u van tevoren wilde bereiken met de vergadering

Mediaperformance

Uw boodschap op een heldere en correcte manier presenteren en hoe om te gaan met uiteenlopende vraagtechnieken van journalisten

Teamworkperformance

Hoe moeilijk bespreekbare zaken toch bespreekbaar maken en welke ingrediënten zijn nodig voor een optimale samenwerking?

Leiderschapsperformance

Hoe gaat u om met weerstand, creëert u draagvlak en inspireert u medewerkers?

Netwerkperformance

Hoe begint u een gesprek met een wildvreemde en hoe kunt u bij een eerste ontmoeting meer betekenen voor de ander?

Interesse?

Heeft u interesse gekregen om een van de sessies over communicatieve performance te volgen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op!