Nu even niet de inhoud …!

Nu even niet de inhoud …!

Nu even niet de inhoud …!

Spreker, masterclasses, coach en gespreksleider

Rini Schreuder, synoniem met communicatieve performance. Hij studeerde af in de Franse en Nederlandse taal en mocht zijn kennis hiervan jarenlang overbrengen als docent in het voortgezet onderwijs, later deed als uitgever Franse taal van de onderwijs leermethode Grandes Lignes. Vervolgens doorliep hij een zeer gevarieerde commerciële loopbaan, waarin hij onder meer werkzaam was als (project)manager en op directieniveau. Als dramadocent en regisseur was hij daarnaast betrokken bij verschillende theatergroepen. De laatste 20 jaar, tot februari 2020, was hij werkzaam als directeur communicatie & organisatie bij een landelijk Consultancy & Interim bureau, adviseurs in gebiedsontwikkeling en planeconomie.

Rini is altijd oprecht geïnteresseerd geweest in de kunst van het communiceren. Hij heeft intensief onderzoek verricht naar en gesprekken gevoerd over het communicatief optreden bij verschillende (overheids)organisaties. Dit heeft uiteindelijk geleid tot de ontwikkeling van het vakgebied, de discipline: communicatieve performance.

Aan de hand van zijn vergaarde kennis en inzichten ontwikkelde hij een hoogwaardig, prikkelend en onderscheidend programma dat de communicatieve performance -en dus het functioneren- van leidinggevenden, medewerkers, individueel en als team, op een hoger niveau brengt. Sessies waardoor deelnemers: zich bewust worden van hun eigen uitstraling, gedrag en houding én die van anderen; inzicht krijgen in hun eigen en elkaars verbaal en non-verbaal gedrag; hun zeggings- en overtuigingskracht zien versterken.

Ook doceert hij dit vakgebied aan verschillende universiteiten en hogescholen.

Nu even niet de inhoud …!

Nu even niet de inhoud …!

Diverse (internationale) organisaties, ambtenaren, managers, directeuren, studenten, docenten, militairen, medici, etc, zijn inmiddels bekend met het fenomeen en de impact van communicatieve performance en hebben kennis gemaakt met de grondlegger van dit vakgebied, Rini Schreuder.

Hij is een veelgevraagd spreker, die -ook vanuit de Speakers Academy- in coachingsgesprekken, trainingen, masterclasses en in zijn pittige, confronterende, interactieve én vooral inspirerende inleidingen het belang laat zien van communicatieve performance. Veelal met als titel: “Nu even niet de inhoud …! Succesfactoren gaan veel verder dan inhoudelijke kennis”.

Ook doceert hij dit vakgebied aan verschillende universiteiten en hogescholen.

Lees de reviews
Nu even niet de inhoud …!

“Onconventionele” benaderingswijze

Met respect, scherpte, provocatie en humor vertelt hij zijn verhaal. Aan de hand van waarnemingen en anekdotes laat hij ons zien wat hij aantreft in allerlei (re)organisaties. Hij brengt de makken "genadeloos" aan het licht.

Zijn originele, deskundige, directe en “onconventionele” benaderingswijze zorgt ervoor dat zijn toehoorders op de punt van hun stoel gaan zitten, uitgedaagd worden, hun reserves laten varen en het belang inzien van heldere, scherpe communicatieve vaardigheden en tactieken.

Door zijn uitstraling, persoonlijke touch en zijn unieke ontwapende aanpak is hij in staat om op een niet bedreigende manier gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken. Door zijn jarenlange onderzoek onder de diverse doelgroepen weet hij hoe de vork in de steel zit, in verschillende situaties.

En dat is te merken. De reacties zijn lovend.

"De kracht van Communicatieve Performance is onder andere het doorbreken van ingesleten en vastzittende denk-, gedrag- en communicatiepatronen; het betreden van nieuwe wegen in plaats van het hanteren van bekende methodieken; het kritisch en constructief kijken naar elkaars en eigen handelen; het goed kijken naar gedrag, vooral onbewust gedrag"