Test

Reviews

Royal haskoning

5,0
4 februari 2020

Leuk dat we er op gewezen worden waar dat de presentatie/ communicatie vaak minstens even belangrijk (of zelfs belangrijker) is dan de inhoud. Daarom is het goed daar aandacht aan te besteden. Ik heb me nooit verdiept in de mogelijkheden die er zijn om aan de communicatie te werken. Daarom is het prettig dat ik het hier aangereikt krijg. Vanochtend ging de presentatie van Rini in op herkenbare situaties.

Herkenbare situaties en onderwerpen, maar bijzonder goed om er op deze wijze mee te worden ‘geconfronteerd’ en bewust te worden van de mogelijkheden om een gesprek te leiden, feedback te geven en te ontvangen en inzicht te krijgen in hoe je op elkaar reageert.

Royal haskoning

Gemeente Hellendoorn

5,0
4 februari 2020

• Fantastisch optreden, legt de makken open en bloot. Zal met de handvatten mijn voordeel doen. • Heldere presentatie, kijk uit naar de twee masterclasses. Ik waardeer het interactieve element! • Een echte eye-opener voor menig ambtenaar! Perfect. • Veel nieuwe aspecten gehoord omtrent communicatieve vaardigheden. Ik zal er veel aan hebben tijdens mijn werk maar ook daarbuiten! • Prettig interactief, zonder te veel theorie. Het hoge praktijkgehalte spreekt mij aan. Het tempo was goed, er werd tijd gegeven om na te denken. • Mijzelf ‘overwonnen’ om voor een groep te staan. Ik ga er van uit dat ik voortaan iemand feedback kan geven! Ook collega’s op een andere manier leren kennen.

Gemeente Hellendoorn

Coen Meijers - DMT Environmental Technology

5,0
4 februari 2020

Geweldig veel geleerd! Ik vind de manier waarop jij een masterclass geeft uniek: direct, adrem, confronterend en bemoedigend… Rini heeft mij en mijn collega's getraind om een betere spreker te worden. "Iedere presentatie is een feestje". Hij geeft directe en kritische feedback en praktische suggesties. De werking met de groep magisch.

Coen Meijers - DMT Environmental Technology

Wim Duursema - Gemeente Almere

5,0
4 februari 2020

In een origineel en spannend betoog licht Rini Schreuder het begrip "communicatie performance" toe. Daarin komt de relatie tussen vorm en inhoud aan bod. Maar ook het belang van het geven van feedback binnen organisaties. Rini grijpt zijn toehoorders in hun nekvel. En laat niet meer los…

Wim Duursema - Gemeente Almere

Richard Hopman, uitvoeringsprogramma “Versterking binnenstad Winschoten”

5,0
4 februari 2020

Wij hebben Rini Schreuder gevraagd om op 17 juni 2014 een inleiding te houden over communicatieve performance. Vanuit ons project waren wij van mening dat zijn verhaal zou kunnen bijdragen aan reflectie van deelnemers op hun eigen functioneren in het actieprogramma. Het optreden van Rini voldeed ruim aan zijn eigen gecreëerde hoge verwachtingen. Met prikkelende uitspraken is het Rini gelukt om de zaal gedurende het gehele optreden (60 minuten!) te boeien. En dat is geen sinecure, als je de zaal kent. Ik kende Rini Schreuder niet. Ik ben blij verrast door zijn performance en waardeer het zeer de kennis van Rini in mijn eigen rugzak te kunnen stoppen.

Richard Hopman, uitvoeringsprogramma “Versterking binnenstad Winschoten”

Hanzehogeschool

4,5
4 februari 2020

De kracht van Rini Schreuder kan ik niet goed genoeg onder woorden brengen, maak een lezing mee en u snapt precies wat ik bedoel. Hij inspireert, intrigeert, motiveert en activeert! Een absolute aanwinst voor de opleiding.

Hanzehogeschool

Sijbe Bonsma, CEO Big Five For Life International

5,0
3 februari 2020

Rini Schreuder heeft tijdens onze coach opleiding een masterclass communicatieve performance gegeven. Op meesterlijke manier neemt hij je mee in de wereld van communicatie. Inspirerend, uitdagend en confronterend, dat alles rekening houdend met zijn omgeving. Boeiend, zeer leerzaam en zeker een vervolg waard.

Sijbe Bonsma, CEO Big Five For Life International

Gemeente Edam-Volendam | Enkele uitspraken n.a.v. Masterclasses

5,0
31 januari 2020

"Van alle workshops, die ik heb gevolgd, heb ik het meeste uit deze masterclasses gehaald. Rini ziet direct wat je valkuilen zijn en geeft iedereen enorm leerzame oefeningen en erg bruikbare aanwijzingen. De manier waarop hij dit brengt is ook zeer boeiend en interessant. Het lijkt mij super als iedereen in onze organisatie deze masterclasses volgt."
Leonie Veerman

"Ik vind dat ik zeker veel ervaring heb opgedaan tijdens de masterclasses. Rini, je bent een topdocent met veel ervaring. Top!"
Johan Mosman

"Ik heb leuke, gezellige en intensieve dagen gehad. Het was leuk om mijn collega’s op deze manier bezig te zien, te leren kennen en te horen wat hen bezighoudt. Bedankt." 
Ineke

De masterclasses heb ik als zeer positief ervaren. Het komt dicht bij je eigen persoon en zorgt voor bewustwording op het gebied van jouw communicatieve performance. Prettig daarbij was dat Rini veel respect en aandacht had voor het verschil in persoonlijkheden tussen de deelnemers.
Mau van Lin

"Inspirerend om te ervaren wat voor verbeteringen er mogelijk zijn in de communicatie en presentatie. Rini Schreuder heeft de mensen op sleeptouw genomen en begeleidt op een positieve manier." 
Stefan Steur, manager

"Rini, ik vond het angstaanjagend en doodeng, maar wat goed om te zien dat wij al vanaf het begin snelle vooruitgang boeken. Bedankt dat je zelfs mij uit mijn comfortzone hebt weten te halen en mij zelfvertrouwen hebt gegeven. Dank!"
Ellen Buys

"Intensief, boeiend, sterke ontwikkeling op persoonlijk niveau en stijl. Het gaat veel verder dan theorie en dat werkt ontzettend goed" 
Niels Jonk, teamleider

"Intensief, zeer veel geleerd, confronterend, goed omgaan met feedback. Rini, je bent top! Heb veel van je geleerd. Zou goed zijn dit 1x per jaar te doen. Ik had dit vroeger moeten doen, maar ben nooit te oud om te leren."
Dick Silven

"De vorm, de theorie kwam steeds heel kort aan bod, met name het praktijkgerichte boeit mij juist. De praktische kant was heel geslaagd. Zowel als deelnemer als luisteraar, heb ik het nodige opgestoken. Advies aan de manager om dit jaarlijks te herhalen." 
Gerhard, teamleider

"De masterclasses waren erg leuk. Lekker interactief en fijn dat je dit met collega’s kan doen om iedereen beter te laten worden in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik hoop de opgedane kennis toe te kunnen passen in zowel mijn dagelijks leven zowel in werk, maar ook privé. Masterclasses zij zeker een aanrader. Ga zo door. Bedankt"

"Rini inspireert en collega’s worden uitgedaagd open naar elkaar te zijn"
Sandra

"Ik zou zoiets jaarlijks willen laten terugkeren. Ik weet zeker dat ik vooruitgang heb geboekt en heb dit ook waargenomen bij mijn collega’s."
Sander Collet

"Bedankt voor je eerlijkheid! Ik vond het een toffe cursus en je hebt mij geboeid en aan het denken gezet. En geinspireerd. Hopelijk tot ziens."

Gemeente Edam-Volendam | Enkele uitspraken n.a.v. Masterclasses

Edwin Lastdrager | Clustermanager WTP Programma Leefomgeving & Recht

5,0
31 januari 2020

Allereerst een terugkoppeling van jouw optreden bij ons in Enschede. Het is heel goed gevallen en de mensen waar ik over twijfelde of het zou aanslaan waren nog het meest enthousiast. Ik zelf vond het ook een heel verfrissende bijeenkomst. Aan ons is het nu om de bal aan het rollen te houden en het niet een eenmalige gebeurtenis te laten zijn. Ik ken Rini al een kleine 20 jaar. Enerzijds als directeur Communicatie & Organisatie van het adviesbureau PAS bv. Door de jaren heen leverancier van vele planeconomen. Maar anderzijds ook als iemand die fantastisch over communicatie, verandertrajecten, houding en gedrag etc etc kan spreken. Hij heeft dat binnen vergunningen gedaan en hoewel ik toen vooraf mijn hart vasthield (hij gaat nl. nogal confronterend en onconventioneel te werk) was het een doorslaggevend succes.

Edwin Lastdrager | Clustermanager WTP Programma Leefomgeving & Recht

Marjolein Haulussy – Ziegler Brandweertechniek

5,0
31 januari 2020

Ziegler Brandweertechniek heeft onlangs Rini Schreuder uitgenodigd om een aftrap te doen voor de start van een nieuwe organisatie. Na een roerige periode van reorganiseren, vakbonden en jaren lange tegenvallende resultaten, was het tijd voor een frisse start. Tijd om op andere wijze naar elkaar en naar het bedrijf te kijken, tijd om te investeren in samenwerken en efficiënt communiceren. Dat waren thema’s die Rini wel aansprak. Wat ons aansprak was de manier waarop hij voor ogen had deze nieuwe manier van samenwerken over te brengen op ons hele bedrijf. Door zijn duidelijke verhaal, no-nonsense, concreet met voorbeelden en leuke anekdotes, tastbare situaties uit ieders dagelijkse leven, hebben wij de eerste stap kunnen zetten naar een nieuwe manier van werken. Van de pepermuntjes wordt heerlijk gesmuld. Rini, bedankt!

Marjolein Haulussy – Ziegler Brandweertechniek

Filip Smits - Regisseur stadsprojecten Stad Antwerpen

5,0
30 januari 2020

Ik heb die man één keer ontmoet, toen op jullie jubileumevent van 2013 in een oude fabriek in Utrecht. Hij behoort tot van die mensen die zo innemend en wervend zijn dat je ze nooit vergeet.

Filip Smits - Regisseur stadsprojecten Stad Antwerpen

Weinig woorden

5,0
30 januari 2020

Rini is een bijzondere man. Als hij binnenkomt, zie je eerst zijn opvallende snor, dan een tijdje niets en vervolgens komt daar een bijzonder persoon achter tevoorschijn. Een man die ik leerde kennen toen ik leiding gaf aan afdelingen Ruimtelijke Ordening en Projectmanagement. Hij voorzag vanuit PAS BV op aangename wijze in de benodigde expertise planeconomie, maar veel meer nog stond hij model voor hoffelijkheid in de omgang en eruditie in het gesprek. We hielden 15 jaar contact, niet op dagelijkse basis, maar via een dun lijntje. Dan weet je dat je elkaar kunt vinden als dat nodig is. Nu lunchen we jaarlijks en praten 'en marge' over de planeconomie, vervolgens over pretentieloze nonsens en tot slot behandelen we de vraagstukken op mondiaal niveau. Als we afscheid nemen, zijn de vraagstukken niet opgelost, zijn we nog steeds in de war maar wel op een hoger niveau.

Luuk Oost - Eigenaar Weinig Woorden

Prof. dr. Tejo Spit, Hoogleraar Planologie, Universiteit Utrecht

4,5
30 januari 2020

In één van de onderdelen van het masterprogramma speelt Rini Schreuder een belangrijke rol. Dit onderdeel met als titel “Nu even niet de inhoud” laat zien dat ‘gelijk hebben’ iets heel anders is dan ‘gelijk krijgen’. Na de colleges van Rini Schreuder (dat door studenten erg wordt gewaardeerd) over communicatieve performance spelen de studenten in een week tijd een tweetal herstructureringsprojecten na. Ieder jaar weer een genot voor studenten om aan deel te nemen.

Prof. dr. Tejo Spit, Hoogleraar Planologie, Universiteit Utrecht

Mary Beuker-Schoorl, Gemeente Emmen

5,0
30 januari 2020

Zeer helder verhaal, ontzettend leuk om naar te kijken en te luisteren. Manier van presenteren: je laat het zo eenvoudig klinken. Fijn!! Op 10 mei 2016 was Rini Schreuder, directeur communicatie en organisatie van PAS bv, in een themabijeenkomst in mijn team over ‘Communicatie en houding en gedrag’. Een geweldige middag is het geworden en heeft nog steeds een positief effect in het team. Hij heeft het geven en ontvangen van feedback hoog in het vaandel. Daar hebben we hier elke dag wat aan. Het is een gewoon onderwerp geworden en daardoor bespreekbaar. Rini weet de mensen te pakken met zijn uitspraken en voorbeelden van communiceren vanuit zijn praktijk. Hij wordt veelvuldig bij veranderings-/cultuurtrajecten met name in overheidsland, gemeente geconsulteerd en gevraagd voor lezingen/coaching en masterclasses. Hij voelt feilloos aan waar ‘de problemen’ zitten en benoemt die ook. Er is een goed interactie met zijn publiek en hij weet mensen te triggeren.

Mary Beuker-Schoorl, Gemeente Emmen

Rolf Akker, manager Business Services Finance at Gasunie

5,0
30 januari 2020

Het was even wennen om mijn oud leraar Frans voor mijn groep te zien staan. Rini heeft onze Finance Dag geopend met een beschouwing op het onderwerp ‘Communicatieve Performance’. Confronterend zo werd ons beloofd en niets bleek minder waar. In een echte éénakter werden we getrakteerd op persoonlijke ervaringen en belevenissen, elke met het doel ons bewust te maken van de boodschap dat naast de inhoudelijke boodschap veel aandacht moet worden besteed aan de vorm en het contact. Eén van de onderwerpen die uitgebreid aan bod kwam was feedback. Ondanks dat dit in veel gevallen al een uitgekauwd onderwerp is, werden we in deze sessie van Rini er juist door geïnspireerd. Niet langer een ‘stinkbek’ of ‘grote bek’, maar oprechte feedback. In het vervolg op de sessie en de terugkoppeling werd door de groep ook aangegeven dat we dit onderwerp moeten oppakken. Dat gaan we dan ook zeker doen. Persoonlijk heb ik erg genoten van de sessie. Het is mooi om te zien dat iemand zijn kracht in het overbrengen van een verhaal niet heeft verloren; sterker nog: alleen maar overtuigender geworden in de boodschap. Voorkomen, vorm en inhoud waren zijn in lijn met elkaar bij Rini. Zijn toegevoegde kwetsbaarheid, persoonlijke betrokkenheid en enthousiasme vertellen het verhaal. Communicatieve Performance is een totaalpakket. Het heeft ons aangezet tot de overtuiging dit op te pakken.

Rolf Akker, manager Business Services Finance at Gasunie