Test

Masterclasses communicatieve performance

Interessant Rini!

Meer weten over deze blog of eens sparren om te zien of Rini wat voor je kan betekenen? Laat dan je telefoonnummer achter, dan neemt hij contact met je op. Liever contact via de e-mail? Laat dan je e-mailadres achter.

Masterclasses communicatieve performance

Masterclasses communicatieve performance

‘Direct, adrem, confronterend en bemoedigend’ - Coen Meijers - DMT Environmental Technology

Tijdens de masterclasses communicatieve performance wordt veel aandacht besteed aan verschillende vormen van presentatievaardigheden en –stijlen, vraag- en interventietechnieken, en wat de effecten daarvan zijn. Er wordt gewerkt aan persoonlijke effectiviteit én ingezoomd op het versterken van overtuigingskracht en zeggingskracht. Kortom, op “verbale stevigheid”, maar ook op empathie en sensitiviteit.

De aanpak is speels, direct, persoons- en ervaringsgericht: werken vanuit casuïstiek met ervaringsoefeningen. De deelnemers worden op respectvolle wijze geprikkeld en zijn veel zelf aan het werk. Zij zijn zelf het uitgangspunt bij het verrijken van hun stijlrepertoire. Door op elkaar te reflecteren, wordt professionele communicatie geoefend. Echte verandering komt immers alleen tot stand als mensen openstaan voor feedback en ervaren hoe het is om op een andere manier te werken, te handelen.

De deelnemers worden uitgenodigd om te experimenteren met gedragsalternatieven en om eigen blinde vlekken te onderzoeken. Tijdens deze masterclasses treden zij buiten hun comfortzone. Realistische casuïstiek en gerichte oefeningen lopen als een rode draad door de programma’s. Dit geeft de deelnemers de mogelijkheid om spelenderwijs hun talenten en valkuilen te verkennen. Er passeert een scala aan leermogelijkheden om te oefenen in communicatief optreden. In basale theoretische en vooral praktische werkvormen – onder andere accentueerlessen- treed ik op als regisseur, acteur en coach. Persoonlijke groei kan alleen gerealiseerd worden, als je al jouw opgedane theoretische kennis naar de praktijk weet te vertalen.

Het resultaat: meer helderheid over het eigen handelen en een gerichte aanpak van denk- en gedragspatronen die effectief handelen en groei in de weg staan. Zo wordt het resultaat concreet en “to the point”. De aanpak, werken vanuit o.a. theatrale technieken, is hierop gericht. Deze is spiegelend, inspirerend en prikkelend, gelardeerd met de nodige humor en anekdotes, en nodigt de deelnemers uit een “helikopterview” te ontwikkelen voor hun eigen gedrag, houding en presentatieperformance. De masterclasses maken deelnemers bewust van hun eigen uitstraling, gedrag en houding én die van anderen. Het biedt een gedegen basis om inzicht te krijgen in hun eigen en elkaars verbaal en non-verbaal gedrag en in hun eigen communicatieve (on)vermogen. Diverse organisaties en individuele medewerkers geven met succes en enthousiasme blijk van hun voordeel na het volgen van deze masterclasses.

Reviews lezen